På en arbejdsplads er det ofte en rigtig god idé, hvis man kan indbyde til et kreativt miljø. Faktisk er det også noget, rigtig mange arbejdspladser målrettet arbejder på. Mange spørger da også sig selv, hvad det egentlig vil sige. Kreativitet er jo selvsagt en ret individuel sag.

Når det er sagt, kan der ikke herske tvivl om, at der findes bestemte måder at indbyde til det. En kreativ stemning handler om mange forskellige ting. Først og fremmest er det måden, folk er i rummet med hinanden på.

Det materielle

Selvom det materielle måske ikke fylder det hele i denne sammenhæng, er det vigtigt. Sommetider skal der nemlig være nogle redskaber til at kunne være kreativ. Det kan betyde, at man altid lige har nogle gode kuglepenne liggende fremme. Hvis nogen får en god idé, kan de hurtigt lige tegne eller skrive den ned. Har du ikke styr på disse grundlæggende remedier, kan du finde dem her.

Det kan også være eksempelvis papir eller malerredskaber. Det handler selvfølgelig om at tilpasse efter den enkelte arbejdsplads. Materielle ting kan dog sagtens invitere til kreativitet. Sommetider er det også bare vigtigt at komme en smule væk fra computerskærmen. Det kan lige give en anderledes følelse. Man får lige øjenene på noget andet, hvilket kan være effektivt.

Indretningen

Der kan naturligvis også være nogle ting omkring indretningen. Det er nemt at indrette et rum kedeligt og uden lyst til udfoldelse. Mange arbejdspladser tænker, at det fint. Det kan måske skyldes, at man har mange mennesker siddende, som laver noget lidt tungere arbejde på computeren.

Men netop her er det jo også vigtigt at skabe energi. Indretningen må godt være levende. Der må godt være noget på væggene. Til gengæld skal der sikkert heller ikke være alt for meget på væggene. Det skaber uro og giver bare støj i stedet for noget godt. Find en balance, som de ansatte også godt kan lide.

Den uformelle stemning

Der er ingen tvivl om, at selve stemningen også spiller rigtig meget ind på kreativiteten. Hvis medarbejderne mærker, at der er en uformel stemning, slapper de også mere af. Nogle tænker, at en uformel stemning er lig med en useriøs arbejdsplads. Det kan være sandt i nogle tilfælde, men sådan behøver det langt fra at være.

En uformel stemning kan også handle om, at man lader kontordøren stå åben. Det kan handle om, at man møder sine ansatte med et smil. Det handler om, at folk føler sig trygge ved og med hinanden.