Er du træt af den almindelige danske indretning med hvide møbler fra IKEA og Jysk? Mange har i de seneste par år fået øjnene op for at indrette hjemmet med unikke møbler, og heldigvis kan dette gøres på flere måder. Her har vi samlet nogle gode råd til dig, der gerne vil have en mere unik og personlig indretning.

DIY-projekter

Hvis du har hænderne skruet godt på, så kan du sagtens gøre en masse selv for at gøre din indretning mere unik. En nem og hurtig måde at skabe en mere unik indretning er ved at forvandle dine nuværende møbler. Det kan du gøre ved hjælp af bl.a. maling. Her er der ikke behov for at vælge den helt dyre maling fra byggemarkedet. En meget populær måde at male bl.a. møbler er at bruge kalkmaling, fordi det giver et helt unikt udtryk – og så får du også mulighed for at bruge spærrende grunder, som har lige det udtryk som du gerne vil have, f.eks. mat, glimmer, mørk vintage og meget mere.

Genbrugsguld

Genbrug er virkelig blevet in, og det er der mange gode grunde til. I genbrugs- og retrobutikker kan du finde ældre og unikke nipsting og møbler, som du ikke lige finder i mange andres hjem. Du kan kombinere dit genbrugsguld på din helt personlige måde – og du kan endda ændre på dine genbrugsmøbler med maling, hvis du gerne vil skabe et helt unikt møbel til din indretning. Tag en tur igennem din lokale genbrugsbutik – her kan du helt sikkert finde en masse genbrugsguld.

Skræddersyede møbler

Selvom DIY-projekter kan være sjove og genbrugsguld kan være fantastisk, så er der intet, der gør din indretning mere unik end møbler, der er skræddersyet til dit hjem. Et af de mest populære er plankebordet, som findes i forskellige former. Det kan f.eks. være et spisebord, et sofabord eller endda et skrivebord. Her har du mulighed for at vælge præcis, hvordan det skal se ud i forhold til bl.a. træsort, størrelse, oliebehandling og bordben. Du kan også blot udnytte dit nuværende spisebord, skrivebord eller sofabord og købe nogle smukke bordben, som giver dit bord et helt nyt udtryk – og som giver dig et helt unikt bord.