Når du skal have en ny bil, er det første spørgsmål, der ofte melder sig: skal det være en ny eller en brugt bil? Der er fordele og ulemper ved begge dele. Læs med her og bliv klogere på, hvad er passer bedst til dine behov.

Nye biler

Når du investerer i en ny bil, er du godt dækket ind i forhold til garanti. Du får nemlig her nyvognsgaranti, som kan være alt fra 2-7 år, alt efter hvilket bilmærke, du investerer i. Det betyder også, at du i en periode kun skal betale serviceomkostninger ved bilen. Når du investerer i en ny bil, skal du heller ikke tænke på bl.a. nye dæk, ny kobling eller ny udstødning i lang tid, og du kan faktisk helt selv vælge, hvilket udstyr, du gerne vil have med i handlen. Du kender også hele bilens historie, og du bestemmer selv, hvordan bilen bliver vedligeholdt fra starten.

Selvom der er mange fordele ved en ny bil, er der også nogle ulemper. En af de største ulemper er prisen. Nye biler koster som bekendt en del mere end brugte biler, og der kan derfor være et behov for at låne penge og betale bilen af over en årrække. Derudover kan markedet ændre sig meget over den årrække, du betaler bilen af, og det kan betyde, at du kan stå over for en større afskrivning, når du engang vælger at sælge eller bytte bilen ud.

Brugte biler

Brugte biler er generelt en del billigere end nyere biler. Det betyder, at du enten kan få en såkaldt billigbil til en endnu billigere pris eller at du kan få mere bil for pengene. Du kan f.eks. måske få råd til en større bil eller mere udstyr, hvis du vælger en brugt bil frem for en ny bil. Når du køber en brugt bil, vil du også lægge mærke til, at du ikke får den store afskrivning som når du køber en ny bil. Du får også et større udvalg af bilmærker og -modeller at vælge imellem, bl.a. udgåede modeller.

Ulempen ved at købe en brugt bil er, at du ofte kun får 24 måneders reklamationsret og ofte ingen garanti. Det er dog muligt at aftale en garanti med en brugtvognsforhandler. En brugt bil har naturligvis også flere år på bagen, og du ved ikke med sikkerhed, hvordan den er blevet kørt og vedligeholdt af den tidligere ejere. Du kan derfor risikere at den brugte bil går mere i stykker end en ny bil. Du kan dog få et godt indblik i vedligeholdelse i bilens servicebog, hvis denne løbende er blevet udfyldt.

Passer en brugt bil bedst til dine behov og din økonomi? Så kan du finde et stort udvalg af billige brugte biler hos Aunsbjerg i Kolding, Horsens og Århus.