Nyt møbelstof er en rigtig god måde at give dine gamle møbler nyt liv på. Du kan nemlig rigtig hurtigt ændre dine møblers udseende og stil. Men hvordan vælger du stof til dine møbler, og hvad skal du tænke over?

Søg inspiration til nyt stof

Du skal først og fremmest finde ud af, hvilken stil du egentlig er ude efter. Der er rigtig mange muligheder inden for møbelstof. Derfor er det en god idé at søge inspiration, hvis ikke du er helt klar over, hvilken stil og udseende du går efter.

Du kan få rigtig mange gode idéer ved at kigge på andre møbler, som du godt kan lide. Desuden kan du også få inspiration ved at kigge i nogle stofbutikker. Det kan du finde i både København og Nordsjælland.

Kig på forskellige stoftyper

Når du vælger stof, handler det ikke blot om, hvad der er flottest. Det handler nemlig også om at finde noget stof, der er både behageligt og praktisk. Men hvordan finder man det rette møbelstof?

Du skal blandt andet tænke over, hvilket møbel du vælger stof til. Hvis du skal ombetrække din sofa, så er du nødt til at tage højde for, at det skal være noget stof, der er blødt og behageligt. Desuden er det en god idé at tænke over, om det er en fordel at gå efter noget stof, der er nemt at rengøre. Det kommer helt an på, hvad du vægter højest, og hvordan du bruger dit møbel.

Tag stofprøver med hjem

Det er ikke altid nemt at finde det perfekte stof. Derfor er det en proces, hvor du er nødt til at overveje, hvad der er bedst. I sådan en proces er det en hjælp, hvis du kan få nogle stofprøver med hjem. Der er nemlig forskel på at kigge på noget stof i en forretning og derhjemme.