Er du typen, der godt kan lide at have gang i noget nyt hele tiden? Holder du af ofte at have nogle forskellige projekter i luften? Du har helt sikkert en masse forskelligt at gå i gang med hele tiden, men hvis du alligevel løber tør for boligprojekter, kan du overveje at give din have en overhaling.

Du kan bruge din have til så meget forskelligt, så det er synd, hvis ikke du holder den vedlige, så du kan få en masse god brug ud af den. Men hvordan kan du give din have en kærlig hånd?

Fjern alt det unødvendige i din have

Når du gerne vil give din have en opfriskning, kan du først og fremmest starte med at fjerne alt det, der er unødvendigt i din have. Det kan være, at du har nogle store sten liggende rundt omkring, der bare ligger i vejen. Det kan også være, at du har et træ, som du altid gerne har ville fælde.

Desuden kan du fjerne alle de ting, der alligevel bare ligger og flyder såsom havelegetøj, urtepotter, gamle haveredskaber m.m. Når du gør det, kan du efterfølgende meget nemmere begynde at friske din have op.

Lav nogle nye bed i din have

Hvis ikke du allerede har nogle bed i din have, kan du gå i gang med at lave det. Det kan også være, du har nogle gamle nogle, der er gået lidt i sig selv og som trænger til en overhaling. Dine bed kan du fylde med forskellige afgrøder, krydderurter eller blomster og planter.

Bed er med til at gøre din have mere hyggelig. Du kan helt selv vælge, hvor de skal være henne i din have, og hvor store de skal være. Du kan derfor nemt lave nogle bed, der passer til lige præcis din have.

Hvis du synes, at det er for kedeligt med en helt tom græsplæne, er det helt oplagt at lave nogle forskellige bed. Hvis du fylder dem med blomster, giver det en masse fin farve til din have.

Når du skal pleje dine bed, kan du f.eks. gøre det med varmebehandlet kompost.

Gør din have mere børnevenlig

Din have er et rigtig godt opholdssted for både børn og voksne. Hvis du har børn, kan du også sørge for at gøre din have mere børnevenlig. Det kan du gøre ved f.eks. at gøre plads til en havetrampolin, legehus, sandkasse, gyngestativ el.lign.

Derudover kan du også plante forskellige buske og træer, som gør det sjovere at lege gemme i din have. Du kan også lave nogle forskellige stier rundt omkring i din have. Det er generelt sjovere at være barn i en have, hvor der sker lidt forskelligt. Der er ikke ret meget at lave på en helt tom græsplæne.

Dine børn kan desuden også synes, at det er hyggeligt at gå og finde forskellige afgrøder i en køkkenhave. Derfor er der endnu en god grund til at lave nogle bed.