Uanset, om du bor i en villa, et rækkehus eller en lejlighed, bør du tænke lige så meget over din udendørsbelysning, som du gør med din belysning indendørs. Der er nemlig rigtig mange fordele ved at gøre brug af lamper og lys udendørs. Læs med her og bliv klogere på, hvilke fordele, der er, og hvordan du kan maksimerer disse fordele.

Hvad er fordelene? 

Der findes, som sagt, rigtig mange fordele ved at gøre brug af udendørsbelysning. Det giver først og fremmest en øget sikkerhed efter mørkets frembrud, da det – udover at hjælpe dig med at manøvrere dig rundt på dine udendørsarealer – og kan være med til at afværge kriminalitet. 

Derudover kan lysene hjælpe dig med at finde rundt i dine forskellige områder, hvis du for eksempel er indehaver af en stor have med flere terrasser. De er også med til at skabe en varm velkomst, når familie og venner skal på middag eller andet. Det gør det også muligt at grille udenfor om aftenen, især nu hvor det allerede er begyndt at blive tidligere mørkt. Udendørsbelysning kan også være med til at tilføje æstetik, drama, skabe interessante landskaber eller give haven arkitektoniske træk, da der findes et hav af forskellig belysning til udenfor. Her er den kun fantasien, der sætter grænser. 

Disse fordele gives dog ikke kun ved den blotte tilstedeværelse af udendørsbelysning. For at få mest muligt ud af din belysning udenfor, kan det være en god idé at ligge lidt mere tanke bag dem.

Maksimér fordelene 

Det er først og fremmest vigtigt, hvis du vil have mest muligt ud af din belysning udenfor, at du tænker over balancen mellem sikkerhed og æstetik. Det kan for eksempel være at smart at gå rundt i din have, når det er blevet mørkt, for at finde ud af, hvilke områder, der kunne være gode at lyse op i forhold til sikkerhed, men også i forhold til, hvor du godt kunne tænke dig at sidde om aftenen. Når du har fundet ud af det, kan du nemlig begynde at tænke over æstetikken. Hvilke lamper kunne være flotte hvor, og hvor meget skal de kunne lyse? 

Når du skal tænke over æstetikken, kan du for eksempel overveje, hvorvidt lamperne udenfor skal matche den stil, der er inde i hjemmet. Det kan også være du allerede har sat stilen i haven med dine havemøbler, hvorfor du så kan finde lamper, der matcher denne. Uanset hvad, er det en god idé at finde ud af, hvilket udtryk man ønsker, for på den måde at gøre lampe-jagten endnu nemmere. På den måde får du også et udendørs område, der både er pænt, hyggeligt og trygt.