Soveværelset er et af de rum, som vi bruger allermest tid i igennem vores liv. Godt nok sover vi meget af denne tid væk, men for at vi netop kan komme til at sove, er det altså vigtigt, at vi føler os godt til rette i omgivelserne. Derfor er det også vigtigt, at indretningen i soveværelset er på plads. Det kan for mange være nemmere at falde i søvn i et værelse, der er pænt og hyggeligt frem for i et blankt rum med en seng og intet andet. Vi giver her et par gode råd til, hvordan du bedst muligt kan skabe de bedste rammer for din nattesøvn.

Sengen er hovedattraktionen, og den skal klædes godt på

Pointen med et soveværelse er netop, at det er her man gerne skal kunne sove efter en lang og hård dag på arbejde eller i skolen, og derfor er det da også sengen, der er det vigtigste møbel i rummet. Den bør af den grund først og fremmest være behagelig at ligge i, for det gør det jo alt andet lige nemmere at falde i søvn, men derudover er det altså også ret vigtigt, at den ser indbydende ud. Gamle, gullige lagner og sengetøj der vist nok engang var hvide, giver ikke ligefrem den største lyst til at hoppe i seng om aftenen. Det er derfor en god idé at sørge for, at sengen ikke blot er behagelig, men også ser behagelig ud. Dette kan fx gøres med et flot sæt Flonel sengetøj.

Dæmp lyset, og forøg den hyggelige stemning

Udover at være det rum man sover i, kan soveværelset også være et rum, hvor man fx ligger og læser en bog om aftenen. Derfor er det også vigtigt, at belysningen er i orden, så den hverken er for svag eller så kraftig, at man næsten ikke kan holde det ud.