Når kontoret skal indrettes, skal man have fokus på de funktioner, det skal kunne opfylde. Skal der være plads til mange bøger? Skal der være en kreativt område med et arbejdsbord? Skal der være plads til hele familien? Og meget meget mere.

Derfor bør du som det første gøre op med dig selv, hvilke krav det nye kontor skal opfylde. Vi ser nærmere på nogle af de funktioner, du ikke må glemme, når familiens kontor skal indrettes.

Plads til børnene

I dag skal der være plads til hele familien på kontoret. Især hvis børnene har stationære computere eller deles om en computer, kan det være en fordel at have dem samlet samme sted. På kontoret. Måske skal ungerne have deres egen afdeling af kontoret, eller måske I skal sidde sammen? Det afhænger af jeres behov og rummets størrelse.

I kan også indrette kontoret med et lang skrivebord, der går fra endevæg til endevæg, hvor I alle kan have jeres computere til at stå. Hav printerne til at stå i midten, så den er let at tilgå for alle.

En skærm af kvalitet til alle

I dag foregår mange arbejdsopgaver elektronisk. Også for ungerne. Og når man skal sidde bag en skærm i flere timer af gangen, er det vigtig at have en glasskærm af god kvalitet, så man ikke overanstrenger sine øjne unødvendigt. Og dette gælder alle familiens medlemmer. Så sørg for at investere i gode skærme, der kan komme alle familiens medlemmer til gavn.

Et godt og solidt arbejdsbord

Selvom en stor del af lektiearbejdet i dag foregår på en computer, er det stadig mange opgaver, der foregår ganske ’analogt’ med pen og papir. Du kan derfor med fordel indrette jeres kontor med et stort godt arbejdsbord, hvor der er masser af plads til skoletaskens indhold.

Mange sidder ved deres spisebord og arbejder, men det kan være lettere for børnene at koncentrere sig, hvis de får lov at sidde at arbejde med deres ting i ro og fred. Og når arbejdsbordet er stort, kan I som forældre let tilslutte jer børnene, hvis de skulle have brug for lidt ekstra vejledning med deres lektier.

Den helt rette belysning

En god belysning i et kontor eller arbejdsområde er alfa og omega. Det skal være let at overskue sit arbejde, og det bør ikke være nødvendigt at misse med øjnene. Det gælder om at finde den rigtige mængde belysning til rummet. Ofte kan det være nok at skifte pæren til en højere eller lavere watt, så du enten får kraftigere eller lavere belysning.