Når du skal male dit hjem indvendigt eller udvendigt, kan du vælge mellem at bruge en malersprøjte eller en malerrulle – spørgsmålet er så bare, hvilken en af de to, som du skal vælge at bruge? Dette er et valg, som mange gør-det-selv-folk står over for, og det kan faktisk være lidt af et dilemma. Når alt kommer til alt, så går det hurtigt, når man gør brug af en malersprøjte. Men hvad så med alt det forberedende arbejde? At bruge en malerrulle er langsommere end ved brug af sprøjtning, men du er derimod i stand til at lægge et tykkere lag maling. Derudover er der også, ved brug af en malerulle, mindre forberedelsesarbejde.

Hvis du står overfor valget lige nu, så er der faktisk ikke noget enkelt svar på, hvad der er bedst, men herunder kan du blive klogere på, hvad du kan med de to metoder, og hvad fordelene er. 

Sprøjtemaling

Du kan bruge sprøjtemaling, når du skal male indvendige vægge, køkkenet, reoler, borde og meget mere, men også når du skal male udendørs, såsom et stakit, skuret eller andet. Hvis du kan lide fart, er dette en god metode, fordi du kan udføre meget af arbejdet meget hurtigere end ved brug af andre tilgængelige metoder, såsom malerrullen. Det er dog vigtigt at dække godt af, når man skal sprøjtemale, så medmindre du hyrer professionelle til at gøre alt arbejdet for dig, kan det forberedende arbejde tage rigtig lang tid. 

Malersprøjten er derfor også idéel, når du skal male din garage eller en stor udendørs væg, hvis du ønsker at få det gjort hurtigt og med et professionel finish. Det eneste du skal være forsigtig med, når du sprøjtemaler, er hvordan du sprøjter, så du ikke spilder malingen. Med en malersprøjte kan du også opnå et mere kontrolleret og fint finish, når den skal bruges til mindre opgaver – og dette gør sig også gældende selv indendørs. Metoden kan være perfekte til trapper, køkkenet, borde og mange andre små overfalder og ting i hjemmet. Du kan for eksempel også bruge en malersprøjte på indvendige døre, da du her ikke vil kunne få det samme professionelle finish, som hvis du gjorde brug af en malerrulle.

Malerrulle

Mange malere holder fast i at bruge en malerrulle, når det kommer til at skulle male indendørs, da du med denne har bedre kontrol over malingens fordeling. Du behøver ikke bekymre dig om, at malingen rammer forkerte steder. Hvis du står og skal udføre et hurtigt stykke malerarbejde, kan det være hurtigt og nemt at gøre brug af en malerrulle, fordi det ikke kræver så meget forberedelse. 

Hver metode har derfor hver sine fordele, og uanset hvad, kan du, med dem begge, opnå et flot finish – det vigtigste er, at du tager dig tid til at finde de rigtige værktøjer. Og ellers er det altid en god mulighed at få hjælp af professionelle.