Kan du huske, hvordan man plejede at lave collager med forskellige billeder og citater eller scrapbøger med billeder og andre søde ting? Vidste du, at du kan lave præcis det samme med en opslagstavle? Her bruger du bare mere din collage eller din scrapbog som et kunstværk, du kan have til at hænge på kontoret eller måske i køkkenet.

En kork opslagstavle kan i sig selv godt virke rigtig kedelig, men ved at tilføje forskellige billeder, citater og andre ting, der motiverer dig eller gør dig glad, kan den nemt blive til et sandt mesterværk.

Måske prøver du at leve sundere og har brug for en visuel inspirationstavle. Her kan du hænge motiverende citater og billeder op på opslagstavlen for at motivere dig selv de dage, hvor motivationen bare ikke er der. Du kan også for eksempel hænge din mad- og træningsplan derpå, så de hænger sammen med billederne og citaterne af, hvad du gerne vil opnå. På denne måde bliver det hurtigt mere motiverende at lave de armbøjninger eller spise de grøntsager, når du samtidig kan se, hvad du arbejder hen imod.

Har du børn kunne du for eksempel bruge opslagstavlen som scrapbog. Her kan du hænge billeder op af dine børn, deres tegninger, deres perleplader og måske deres skoleskemaer. På denne måde har du et sted at gøre af alle dine børns kunstværker, så de ikke fylder hele køleskabet – og dine børn vil med garanti blive stolte af, at du stolt hænger deres ting op på denne måde. Hvis dine børn er meget kreative og hele tiden kommer med nye kunstværker, så kan du hele tiden skifte dem ud på tavlen, så der hele tiden er noget nyt at kigge på. Det samme med skolebilleder af dine børn – dem kan du også skifte ud, som der kommer nye, eller hænge dem op ved siden af hinanden for at se dit barns udvikling.

Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan hænge op på din opslagstavle, som gør den helt ufattelig spændende at se på – så længe du husker at fokusere på noget, som motiverer dig eller gør dig glad. Så bliver du i hvert fald gladere for at se på det i længden. Når du så er træt af at se på den, kan du tage alle tingene ned fra den og starte på en ny. Du kan derfor hele tiden se på noget nyt og spændende i stedet for altid at se på det samme.