Et storkøkken kan have mange forskellige funktioner varierende fra at lave mad til det lokale fodboldhold til at servere maden i en restaurant. Men der er nogle retningslinjer og krav, der går igen uanset, når du har ansvaret for at lave mad til mange mennesker ad gangen. Det er nemlig dit ansvar, at maden er god nok til at servere til andre mennesker, og at køkkenet lever op til nogle ordentlige standarder.

Hygiejne

Først og fremmest skal hygiejnen prioriteres. Vigtigheden af renlighed i et storkøkken trumfer alt andet, og du skal for alt i verden sørge for, at hygiejnen er i top. Er hygiejnen ikke i orden, kan det nemt gå udover kvaliteten på maden, og kan i værste tilfælde ende i sygdom – både for dem der arbejder i køkkenet, og for dem der skal spise maden. Det er altså en god ide at have inventar, der er let at gøre rent – du kan bl.a. finde inventar på cateringinventar.dk. Men også personlig hygiejne skal der sættes fokus på. Bl.a. skal der indiskutabelt vaskes hænder før madlavning, og langt hår skal sættes op i et net – for der er ingen, der har lyst til at finde hår i maden.

Kvalitetsråvarer

En anden del er selve maden. For en ting er at holde en ordentlig hygiejne i storkøkkenet, men hvis det ikke er nogle ordentlige råvarer, du arbejder med, kan maden og særligt sundheden bag den godt gå hen og blive en fiasko alligevel. Du skal altså vide, hvor dine råvarer kommer fra og have kvalitetssikret dem, inden du begynder at servere dem for andre mennesker. En god tommelfingerregel når det kommer til at være ansvarlig for mad til andre mennesker er, at du selv skal have lyst til at spise den mad, der bliver serveret – så er den god nok.