Garnish

Der kan være stor forskel på kvaliteten af en drink, og det afgøres af mange forskellige faktorer. Man kan tydelige smage og se forskel på en drink, der er lavet af kvalitetsråvarer og med kærlighed, og der har vi forberedt nogle tips og tricks, så du kan tage dine drinks til det næste niveau.

Man siger, at man spiser med øjnene, men det samme gælder for en drink, der skal være indbydende at se på. Men duften fra de aromatiske råvarer, man putter i, betyder mere i en drink, end det gør ved madlavning. Når du tager et glas op for at drikke af det, så blandes de aromatiske olier med smagen af den valgte drikkevare, og derfor kan du fremhæve og betone visse nuancer i oplevelsen.

Når man laver drinks til venner og familie, er det ofte, at der er citrusfrugter og urter i, og det kan gøre meget for smagsoplevelsen. Men det er ikke ofte, at du bliver imponeret over råvarer, der allerede er af høj kvalitet, og som har fået det ekstra, der skal til. Derfor har vi fundet nogle foreslag til råvarer i form af garnish, du kan bruge til at få dine drinks til at være dem, vennerne snakker om. Prøv eksempelvis at friske din favoritdrink op med et stykke tørret passionsfrugt, der bidrager med en dejlig, let syrlighed foruden et tiltalende udtryk.

Det giver et ekstra lag, når man kan dufte en lækker frugt, når man nyder de fineste drikkevarer. Prøv at eksperimentere dig frem, så du finder den perfekte kombination.

Præsentation og smag hænger sammen

Det er vigtigt at præsentere en drink rigtigt. Hvis du virkelig vil nyde en fin gin eller whisky, er det en skam, hvis du ikke også præsenterer den med det bedste garnish. Der er mange forskellige måder, du kan gøre det på, men vi vil anbefale at prøve – en god start er at vælge de gode råvarer.

Der er ikke noget, som råber god stil som en frisklavet drink, der er serveret med dragefrugt eller tørrede frugtskiver af rabarber. De skal selvfølgelig være lavet af de bedste råvarer, så de er fulde af smag og duft.

Køkkenet tiltrækker de kreative individer, og selvom det er vigtigt at starte godt ud med en lækker kreativ hovedret, er det endnu vigtigere at slutte af med en kreativ, forfriskende drink, som slår benene væk under vennerne. Selvfølgelig kun på det metaforiske plan.

Der er uendelige muligheder, når du begynder at fremhæve de forskellige smagsnuancer, der er i fine drinks som gin, rom og så meget andet. Man kan starte med at perfektionere en Long Island Iced Tea, som er en utrolig lækker smagsoplevelse. Det smager som iste, uden at der overhovedet er te i drikken. Med de tørrede frugter kan du dreje smagsoplevelsen til forskellige eksotiske lande, som giver et kreativt indspark til præsentationen.