Rengøring

Når man taler om praktiske pligter, kan det ofte virke lidt uoverskueligt. Det synes måske ikke så fristende, og man kan godt finde mere sexede ting at gå i krig med. Det behøver dog langt fra at være kedeligt og monotomt at udføre praktiske opgaver i hjemmet. Faktisk er det noget, man selv kan gøre rigtig meget ved.

Så skal huset renoveres indvendigt, hvorfor du skal have fat i alverdens udstyr? Eller skal I have klaret den helt store tur i haven? Forsøg at gøre disse projekter til en positiv ting. Ikke kun på grund af det færdige resultat, men også fordi processen er god og behagelig.

Ret dit fokus til

Hvis man går med følelsen af, at praktisk arbejde i hjemmet og haven er vildt kedeligt, kan det handle om fokus. Det er nemt at få følelsen af, at det hele bare er noget, som skal overstås. Det er en følelse, som meget nemt og hurtigt kan blive selvforstærkende. På den måde fortsætter man med at have negative tanker om den slags til.

Hvis man har en evne til at ændre fokus på det område, er man nået langt. Typisk kræver det mere end bare lige et enkelt ‘slag i hovedet’ for at ændre sit fokus fra det negative til det positive. Man skal nærmere tænke på, om man kan gøre noget aktivt for det.

Rengøring kan være et rigtig godt eksempel. Det kan virke som det kedeligste i hele verden. Man orker simpelthen ikke at bruge sin tid på det. Omvendt ved man, at det skal gøres. På den måde kan det nemt blive en time eller to, hvor man er lidt gnaven.

Hvis man i stedet fokuserer på at få det bedste ud af det, er det ikke ret slemt. Sæt noget god musik på anlægget eller i høretelefonerne. Syng med på dine favoritsange, eller lyt til en spændende lydbog. På den måde glemmer man hurtigt, at det var lidt surt.

Når nok er nok

Selvom praktiske gøremål selvfølgelig skal klares, må man også godt give sig selv et break. Sommetider kan det være lidt nemt at tvinge sig selv til at blive ved, selvom man ikke gider. Har man en af de dage, hvor musikken ikke hjælper på det, så må man godt sige stop. Der er ingen grund til at gå at blive i vildt dårligt humør over at blive ved. Så er det bedre at tage en pause eller sige stop for i dag.