Tænk sig, hvis man aldrig satte begrænsninger for sig selv. Hvis man aldrig fokuserede på, hvad man ikke kunne finde ud af. Hvis man i stedet bare altid tænkte, at det kunne nok lade sig gøre. Heldigvis er der masser af muligheder for netop at give sig selv den følelse. Det er ikke nemt, men det er muligt at frembringe.

Prøv noget kreativt og nyt

Hvis man føler sig kedelig og ikke særlig kreativ, kan man eksempelvis forsøge med noget helt nyt. Der er ingen, der siger, man skal hoppe ud fra en faldskærm. Man kan også sagtens finde kreativitet på andre måder, som er mere hverdagsagtige.

Forestil dig, at du gerne vil være bedre til håndarbejde. Måske tænker du ofte på det, men du får ikke gjort noget ved det. Det er en ærgerlig stopper at sætte for sig selv. For selvfølgelig er det muligt at udvikle sin kreativitet, hvis man vil det.

Håndarbejde er i princippet bare et eksempel, som også kunne være alle mulige andre ting. Nogle er eksempelvis vilde med at male, og så er det bare at få køb noget grej, så man kan komme i gang.

Kreativitet er indbegrebet af, at man ikke har nogle faste rammer. Det betyder, at andre ikke kan bestemme, hvordan man vil tænke kreativt. Når det er sagt, kan rammerne sagtens være det, som giver mulighed for udfoldelse. Hvis man har en struktur i hverdagen, har man måske også mere overskud til de kreative elementer.

Vær tro mod dig selv

Hvis du har bestemt dig for, at nu skal du altså være kreativ, så gør det med måde. Det er stadig også vigtigt at være tro mod, hvem man er. Det betyder, at man ikke skal springe ud i ting, man faktisk ikke har lyst til. Man skal derimod fokusere på, hvor man rent faktisk kunne få glæde ved at gøre noget nyt.

Måske virker det som en svær opgave. Hvis man egentlig altid bare har nyt at have en fast rytme og hverdag, skal man jo ikke tage det væk. Man kan sagtens forsøge at flette nogle timer ind, hvor der er plads til andre ting.

Det kunne eksempelvis være at male, tegne eller skabe noget andet med hænderne. For mange kan det give en tilfredsstillende følelse af at blive bedre til noget. Det smitter også af på humøret, og det kan betyde, at man får det bedre generelt.