Hvis du har børn, har du sikkert oplevet at gå med bekymringen for, at der skete dem noget, hvis de fik lov til at lege på fortovet eller vejen. Nogle bekymringer går ikke væk, før det bliver gjort noget ved dem. Det her er nok en af den slags bekymringer. Der er heldigvis noget du kan gøre – om du så bor på en villavej, en privatejet vej eller noget helt tredje.

Hvis du deler en større vej med dine naboer, kan I vælge at sætte jer sammen og finde frem til, hvordan og hvad I vil gøre for at styrke sikkerheden på jeres vej.

Opmærksomhed er vigtigt

Når noget er til for at styrke sikkerheden, er det oftest også noget, der skaber opmærksomhed. Det kan være alt fra et vejskilt til et grønt brandskilt, der lyser over udgange. Derfor er det en god ting at have i baghovedet, når du vil øge sikkerheden på jeres vej.

Både cyklende, kørende, gående og legende børn er i målgruppen for sikkerheden, og pullerter vil derfor gøre en stor del af arbejdet, da det vil være i øjenfaldende for alle. I kan også vælge at bruge dem som markering, hvis der altid er nogen, der vender sin bil i din indkørsel.

Gør hvad du kan, for at sikkerheden bliver øget

Sikkerhed er noget af det vigtigste i vores samfund, men nogle steder er der ikke ordentlig opmærksomhed på det. Således bliver det dit arbejde at sørge for, at sikkerheden bliver øget. Dog er det vigtigt, at du husker, at der heller ikke skal være for meget sikkerhed, da du dermed hurtigt kan komme til at indskrænke en vis mængde frihed.

Der er også nogle områder, hvorpå det ikke er sikkerhed, der skal øges, men derimod opdragelse og samfundsstrukturer, der skal ændres. Det kan du også kæmpe for.