På dansk kan labels betyde forskellige ting. Det kan fx betyde mærkater, mærke, etiketter eller klistermærker. Typisk bliver labels brugt om de mærker, der sidder i tøj, tasker eller sko.

Labels til tøj er som regel fremstillet i polyester eller bomuld, men labels kan i virkeligheden fremstilles i alverdens materialer, fx læder, metal eller silikone.

De mest almindelige labels fremstilles i polyester og er de mærker vi kender som ”mærket i nakken”, mærkater, der sidder uden på tøjet eller i bukselinningen. Også vaskeanvisningen som sidder i det meste tøj er en label. Vaskeanvisninger er ofte fremstillet i et blødt satinmateriale, som ikke kradser huden.

På tasker og sko er der i langt de fleste tilfælde også syet et label på det færdige produkt.

Labels brander det færdige produkt

Labels kan både indgå som en del af et design på tøj, hvor det får en fremtrædende placering, fx i en stor størrelse eller i neonfarver. Men labels kan også være placeret neutralt inden i eller uden på tøjet i matchende farver, så det går i et med tøjet. Det er tit et spørgsmål om mode og stil, hvordan tøjfirmaet vælger at placere deres labels.

Når tøjfirmaer vælger at sætte labels i og på deres tøj er det i et håb om at brande sig selv over for både forbrugeren og dennes omgangskreds. Håbet er at konsumenten er så glad for genstanden, at han/hun vil købe mere fra samme brand. Samtidig kan venner, familiemedlemmer eller kollegaer blive inspireret til også at købe fra det pågældende brand.

Selvom et label kan tænkes at være et ubetydeligt lille mærkat, har det ofte en stor værdi – fordi det er med til at stadfæste hvem der har designet tøjet – og dermed tilskriver tøjet yderligere værdi.

Hvilke typer labels er du på udkig efter? Find et stort udvalg af labels her.