Der findes mange gode grunde til at kaste sig ud i et DIY-projekt. Det kan enten være, at du trænger til at shine din bolig op, det kan også være, du sidder en søndag, og mangler noget hyggeligt at foretage dig. Hvis du mangler inspiration til et DIY-projekt, kan du få nogle kreative idéer i denne artikel.

Kunst til dine vægge

Hvis dine vægge trænger til nyt liv, kan du kaste dig ud i akrylmaling på et lærred. Maling er et nemt DIY-projekt, som ikke nødvendigvis er krævende. Akrylmaling er vandbaseret maling, og er utrolig nemt at arbejde med. Det er kun fantasien, der sætter grænser for farver og motiver. Du kan enten vælge at male et motiv, såsom en solnedgang eller en grøn græs eng. Du kan også vælge at male noget abstrakt. Der findes flere forskellige teknikker til at male med akrylmaling. Prøv for eksempel at duppe noget maling på et lærred med en svamp, noget folie, eller med fingrene. Alle tre metoder giver en forskellig struktur. Akrylmaling har den fordel, at det tørrer hurtigt, altså kan du male over, hvis du er utilfreds med dit resultat. 

Frisk noget kedeligt tøj op med kartoffeltryk 

Kartoffeltryk er en gammel teknik, som kan bruges til mange forskellige ting. Som det ligger i ordet, kan du bruge kartofler til at lave tryk. Du kan for eksempel finde en gammel hvid t-shirt frem, og give den nyt liv med nogle flotte tryk. Fremgangsmåden er at skære en kartoffel midt over. Dernæst kan du tegne et mønster i kartoflens snitflade, ridse mønsteret op, og skære resterne fra med en skarp kniv. Til sidst pensles motivet med et tyndt lag farve, og så trykker du motivet på din t-shirt. Det er bedst at anvende en maling, der er beregnet til det materiale, du skal sætte kartoffeltrykket på. Til stof skal du bruge tekstilmaling. 

Hama perler kan blive til andet end en perleplade

De kendte små Hama perler kan blive til meget mere end blot en perleplade. De fleste har på et tidspunkt i deres liv lavet eller fået perleplader, men det er ikke altid, man ved, hvad man skal gøre med dem. Derfor kan du prøve at kaste dig ud i nogle nye perle-projekter. Du kan for eksempel lave et kryds og bolle spil, som består af en spilleplade, med 9 felter og 3×3 boller og krydser. Du kan også smelte dine Hama perler i ovnen, så de bliver donut formede, og derefter lave smykker med de smeltede perler.