Er du en kreativ sjæl, og føler du, at du har ramt et plateau, hvor din kreativitet står helt og aldeles stille? Så er du landet det helt rigtige sted. For der er heldigvis flere ting, du selv kan gøre, hvis du ønsker at træne og sætte gang i de kreative safter. Læs blot med videre og få et par gode idéer med på vejen til, hvad du kan gøre for at træne din kreativitet i din fritid.

Spil masser af spil med familien

Vidste du, at spil er en rigtig god mulighed for at træne din kreativitet? Spil såsom Tegn og Gæt, Hint eller Bezzerwizzer er eksempler på holdspil, der træner din kreativitet, udvikler din evne til at tænke logisk og samtidig udfordrer dig i at kommunikere godt med dine medspillere. Ønsker du en mere kendt form for brætspil, findes der selvfølgelig også klassikerne såsom Ludo, Matador med videre.

Slap af og slip af med stress

En af kreativitetens største fjender er stress. Føler du dig presset eller stresset, kan det derfor være årsagen til, at du ikke er i stand til at tænke i de kreative baner. Du kan få din krop og dit sind til at slappe af på flere måder, herunder:

  • Dyrke meditation eller mindfulness.
  • Tage et langt brusebad eller karbad.
  • Gå eller løbe en tur.

Oplev nogle nye ting og kom ud af din komfortzone

Hvis du ikke indimellem oplever nogle nye ting og kommer ud af din komfortzone, så kan det sætte en stopper for din kreativitet. Derfor kan det være en rigtig god idé eksempelvis at udforske et ukendt sted, opleve nye seværdigheder, tage en anden rute hjem eller spise på en restaurant, du aldrig har spist på før. Ved at opleve nogle nye ting får du fornyet inspiration og din kreativitet trænes.