Er du vild med vin, og er dine venner ligeså? Så kan du med fordel arrangere din helt egen vinsmagning hjemme hos dig selv. Det kræver slet ikke så meget, som nogen tror, og så får du samtidig en rigtig god aften sammen med dine bedste venner. Læs med videre, hvis du har brug for inspiration til planlægningen af din vinsmagning.

Brug tid på at vælge de rette vine

Der findes uendeligt mange vine på markedet, og du kan selvfølgelig ikke nå at smage dem alle på en enkelt aften. Derfor er det vigtigt, at du vælger dit udvalg af vine med omhu, således at du ikke ender med at vælge alt for mange, som I ikke når at smage. Du kan altid besøge din nærmeste vinforhandler, hvis du har brug for hjælp til at udvælge de helt rigtige vine til din vinsmagning.

Servér mad, der passer til vinene

Den mad du vælger at servere sammen med vinene, bør være nøje udvalgt. Maden betyder nemlig rigtig meget for vinen og dens smag. Nogle madvarer passer simpelthen bare bedre til nogle vine end andre. For eksempel går en cabernet sauvignon allerbedst til fedtholdig mad.

Hvis du ikke ved, hvad du skal servere til én eller flere af dine vine, så kan du igen gøre brug af din nærmeste vinforhandler.

Aftal hvordan I bedømmer hver vin

Nu er du næsten parat til at afholde din helt egen vinsmagning! Inden I går i gang med at smage på sagerne, er der dog lige en sidste ting, du skal have styr på, og det er selve bedømmelsen. Det er en god idé, hvis I, i fællesskab, aftaler, hvordan vinene skal bedømmes. I kan eksempelvis tage udgangspunkt i vinens udseende, smag og duft og slutteligt give vinen point fra 1-10 eller 0-100.