Du har nok opdaget, at det er blevet så moderne med “retro-hobbyer” igen. Folk er er begyndt at strikke og hækle, nærmest som aldrig før, og det er bare enormt hyggeligt. Denne artikel skal handle om hæklede grydelapper, som er et af de meget populære valg. Først og fremmest spørger du måske dig selv, hvordan det kan være. Det er dog egentlig ikke så mærkeligt.

Først og fremmest er det forholdsvis ukompliceret at gå i gang med. Det vil sige, at man ikke skal være bekymret for, at det går fuldstændig galt, når man starter på sine hæklede grydelapper. Derudover er det også rigtig praktisk og noget, man kan bruge. Hvem kan ikke få brug for et par hæklede grydelapper?

Bedre end at købe dem

Der skal ikke herske tvivl om, at det jo selvfølgelig er nemmere at købe dem. Det tager fem minutter, og så har man et par velfungerende grydelapper. Der er bare noget mere charmerende over hjemmehæklede grydelapper. Dem kan man på en eller anden måde bedre relatere til.

Hvis du har købt dine grydelapper, lader du dem måske ligge og flyde. Du er lidt ligeglad med, om de bliver ulækre. Og så er det ikke noget, du får et smil på læben af. Derfor er der stor forskel til de hæklede grydelapper, du selv har hæklet.

Dem har du nemlig en form for forhold til. Du tænker måske tilbage på processen, når du ser dem. Derudover er det måske også noget, du er en smule stolt af. Tænk sig, hvis det nærmest var dit første projekt, du hæklede. Derfor er der selvfølgelig stor forskel på købte og hæklede grydelapper.

Det skal du bruge

Hvis du vil i gang med at hækle dine egne grydelapper, så kommer her en lille opskrift. Først og fremmest skal du selvfølgelig bruge det rigtige garn. Det skal du selvsagt ud og finde. Hvis du vil have et par hæklede grydelapper af normal størrelse, vil det kræve 2-3 garnruller. Det er selvfølgelig en del, men det tager også noget tid at komme igennem.

Der er forskel på, hvilket garn folk vil bruge til deres hæklede grydelapper. Sørg uanset hvad for at finde noget af god kvalitet. Hvis du vælger dårligt garn, kunne du lige så godt bare have købt dem i stedet. Hvis du alligevel bruger tiden, er det bedre, at kvaliteten også er god.

Derudover skal du selvfølgelig bruge en god hæklenål. Til dette formål skal den være 4 mm. Du skal i øvrigt også bruge en nul til at hæfte dine ender. Det er formentlig noget, du allerede har liggende et sted.

Sådan gør du

Hvis du mere konkret vil vide, hvordan du hækler grydelapperne, skal du altid huske at følge de præcise anvisninger. Du kan eksempelvis gøre følgende:

  • Slå 27 luftmasker op. Derudover selvfølgelig en luftmaske til at vende.
  • Derefter hækler du en fastmaske i hver luftmaske. Hækl en fastmaske og en boblemaske, indtil du blot har en enkelt maske tilbage. I den sidste hæftes en fastmaske.
  • Dette skal du egentlig blot gentage, til de hæklede grydelapper er kvadradriske.
  • Herefter skal du have lavet dine kanter.