Mange mennesker drømmer om at blive iværksættere. Det er ikke alle, der fører drømmen ud i virkeligheden. Men du behøver ikke have en millionomsætning for at kaste dig ud i iværksætterdrømmen. Mindre kan også gøre det. Så hvorfor ikke kaste dig ud i det og starte din egen hobbyvirksomhed? Vi guider dig, så du får den bedste start på din hobbyvirksomhed.

Husk at indberette moms

Hvis du har en virksomhed, hvor du skal bruge mange materialer eller varer, kan det være en god idé at momsregistrere din virksomhed. Du skal blot huske at indberette moms. Det skal du gøre hvert kvartal. Også selvom du ingen indtjening eller udgifter har haft i perioden. Så skal du blot afkrydse dette. Det gør du på SKATs hjemmeside.

Få et bogføringsprogram

At have styr på moms, brutto, netto, hvad der kan trækkes fra og så videre kan være en hård nød at knække, når man er ny i gamet. Derfor kan det være en god idé at abonnere på et bogføringsprogram, der kan hjælpe dig godt på vej. Her kan du også hente hjælp hos deres support.

Hvis du er skarp ud i tal og Excel, kan du stå for bogføringen helt selv. Du finder gode råd, tips og tricks på SKATs hjemmeside, hvis du selv vil bogføre.

Opret en hjemmeside

I dag har alle virksomheder stort set en hjemmeside. For vi forbrugere har gjort det til en vane at tjekke en virksomheds hjemmeside ud, inden vi foretager et køb. Så selvom du måske sælger dine varer i en fysisk butik, bør du også have en hjemmeside. Har kan du beskrive dine produkter, historie og værdier samt oplyse kontaktoplysninger. Det giver et mere troværdigt indtryk af din virksomhed.

Bøvl med det juridiske?

Oplever du bøvl i din virksomhed såsom dårlige betalere, forsikringsproblemer, uærlige leverandører eller lignede, kan du med fordel opsøge en advokatvirksomhed for juridisk bistand. Man kan godt føle sig temmelig alene, når man er virksomhedsejer.

Bliv en del af et netværk

Det kan som sagt være en ensom affære at starte sin egen virksomhed. Derfor kan du med fordel oprette dig i netværk for ligesindede. Måske kan du finde en fast partner, du kan sparre med? Eller måske kan du lære af andres erfaringer som iværksætter.

Der findes mange iværksættergruppe på Facebook, så vælg en, der passer til dit område. Det gør det lettere at forstå hinandens udfordringer og frustrationer. Og så er det bare ekstra sjovt at have nogen at dele det med, når man opnår en sejr i sin virksomhed.