Når man skal holde fest, er der altid høje forventninger til en selv i forhold til, at festen skal blive god og husket for det gode, både af en selv og af de deltagende gæster. Der er imidlertid mange ting at bruge penge på til en fest, og der kan derfor være mange penge at spare ved at lave sin egen pynt. Denne pynt skal tage udgangspunkt i det tema, du har bestemt dig for til festen. Nedenfor kan du læse mere om ideer til dette.

Bordpynt er inspirerende

Bordpynt kommer i mange former og farver. Det er nemt og inspirerende. Bordpynten skal have en relation til festens tema. Er temaet fx barnedåb kan du lave udklip med sutteflasker, barnevogne eller lignende og ligge på bordet. Er temaet ’prinsesse’, kan du have udklip af små prinsessekroner samt tyl, glimmer og andet flot pynt. Bordpynten er et af de områder, hvor du virkelig kan udfolde dine kreative sider og frit vælge det, du finder bedst og flottest.

Blomster skal der til

Blomster kan være meget dyre at købe, specielt hvis de skal laves som dekorationer. Blomster er samtidig næsten en obligatorisk del af en fest, uanset tema. De skaber liv og stemning og er i det hele taget flotte at kigge på.

Du kan derfor sagtens give dig i kast med selv at lave blomster klar til festen. Du kan vælge årstidernes blomster fra din have, som passer bedst til dit tema. Du kan også købe blomster enkeltvis hos din lokale blomsterhandler eller supermarked og dekorere med dem, som du ønsker.

Lav dine egne bordkort

Hvis du ønsker bordkort til din temafest, er dette ligeledes et område, hvor du selv kan give dig i kast med at skabe dit eget. På denne post er der nok ikke så meget at spare, men du vil få nogle langt mere personlige og inspirerende bordkort på denne måde.

Ligeledes vil du få bordkort, der passer helt specifikt til temaet på din fest. Hvis du ikke før har prøvet at lave dine egne bordkort, er det anbefalelsesværdigt at søge råd, vejledning, fif og tricks online.

Hent noget inspiration og sæt herefter dit eget præg på kortet. Designmæssigt kan du vælge både at gøre kortet enkelt eller mere prangende. Det er helt op til dig, hvor stor et fokus det skal ende med at have til festen.

Pynt lokalet med hjemmelavet pynt

Du kan nemt lave din egen pynt til festlokalet. Dette kan fx bestå af balloner med helium, bannere, der understøtter festens tema, pomponer af silkepapir eller lignende. Pyntning af lokalet er med til at give gæsterne et indlevende førstehåndsindtryk af festen. Der kan anvendes forskellige farver og temaer.

Slutteligt kan det også være inspirerende fx med hjemmelavet pynt til de drinks du serverer. Dette kan bestå af paraplyer og andet lir, som enten er hjemmelavet eller købt, samt frugt og andet spiseligt.