Selvom sommeren anno 2019 ikke har vist sig fra en lige så gunstig en side, som 2018 gjorde, har vi alligevel kunnet nyde mange solskinstimer og temperaturer, der har formået at opvarme selv de danske badestrande.

Heldigvis er sommeren ikke forbi endnu, så det er med at nyde de sidste lyse sommernætter med en hyggelig picnic i gode venners lag eller i familiens skød.

Lav mad, der er let at transportere

Det er ikke til at kommen udenom, at maden er en temmelig vigtig del af det at afholde picnic. Men ofte kommer man lidt til kort, når der skal tænkes ud af boksen. Og selvom vi danskere er glade for rugbrødsmadder, så er det da lidt sjovere at imponere sine ”gæster” med noget mere ekstravagant.

Noget, du skal holde dig for øje, inden du kaster dig ud i at tilberede overdådige måltider, er, at det skal være let at transportere – og at det kan spises koldt. Så det dur ikke at sammensætte et måltid, der består af tusind dele, som alle er skrøbelige, eller som kræver en opvarmning.

I stedet kan du køre den klassiske stil og servere en salat, tærte og kyllingespyd. Og derudover noget lækkert brød og smør. Hvis du ikke selv gider have besværet med at tilberede maden, kan du mange steder købe tapasbakker eller sandwich, der er lige til at tage med. Køb forskellige slags, og tag en kniv med, så I kan dele dem, og man kan smage lidt forskellige varianter.

Vær klædt korrekt på

Det er ikke noget, der kan ødelægge den gode stemning, som hvis man sidder og fryser og skutter sig til en picnic. Sørg derfor for at være klædt på til lejligheden. Det betyder ingenlunde, at man behøver at være kedelig. For måske har du netop købt en lækker sommerkjole, der passer perfekt til picnicturen? Hvis du bare har en jakke med, kan du sagtens se lækker og fiks ud samtidig.

Husk musikken

Måske er du taget ud i skoven på picnictur, hvor du kan sidde og lytte til fuglenes kvidder. Eller måske vil du hellere benytte dig af en af storbyens parker? I så fald kan du tage en lille bluetooth-højtaler med, så I kan have lidt hyggelig sommermusik kørende i baggrunden.

Men når man opholder sig i det offentlige rum, bør man lige have følehornene ude og vurdere, om man generer sine omgivelser. Så hold lydniveauet på et fornuftigt stadie.

Sidst, men ikke mindst, skal du huske at medbringe det gode selskab, så du kan få en vidunderlig aften med masser af latter.