Manglende eller sene betalinger fra kunder er til stor frustration for alle virksomheder, der lever af at sælge produkter og services.

Sene betalinger betyder, at du skal bruge tid og ressourcer i virksomheden på at sende rykkere, holde styr på datoer og så videre, mens manglende betaling skaber endnu større problemer og endnu større omkostninger for din virksomhed.

Det er generelt en besværlig proces at indhente manglende betalinger, og det kan være svært at bevare det økonomiske overblik, hvis mange kunder ikke betaler til tiden.

Netop derfor vælger mange virksomheder at overlade både rykkerstyring og inkasso til et professionelt inkassobureau, der kan gøre hele processen nemmere og mere overskuelig for din virksomhed.

Ved at vælge et professionelt inkassobureau som din samarbejdspartner i gældssager, skal du aldrig mere tænke på at inddrive ubetalte fakturaer, hvorfor du i stedet kan fokusere din energi på det, du er god til, så du kan skabe vækst i din virksomhed.

Sådan fungerer et inkassobureau

Med et inkassobureau er det blevet nemt som aldrig før at hente penge ind. Det eneste, du skal gøre, er sådan set bare at uploade fakturaer med manglende betaling i et online system, hvorefter inkassobureauet automatisk vil tage sig af din sag.

Når inkassobureauet modtager din sag, starter inddrivelsen af gælden med det samme, såfremt alle oplysninger i sagen er hos inkassobureauet. Det bliver med andre ord næsten ikke nemmere at inddrive dine penge, og du skal aldrig igen selv tænke på rykkere, inkasso og så videre.

Men hvis du alligevel er nysgerrig efter at se, hvordan det går med dine sager, kan du nemt logge ind i systemet, hvor du får et hurtigt overblik over, hvor langt dine sager er i processen med at inddrive gælden.

De fleste sager afsluttes hurtigt, hvor dit tilgodehavende vil blive inddrevet ved at kontakte skylderen på både mail, telefon, e-boks og brev. Men hvis det ikke lykkedes at få dine penge hjem, vil du blive kontaktet med henblik på en afgørelse om, hvad der skal ske herefter.

Her kan du vælge at køre videre med sagen retsligt, hvilket dog betyder ekstraomkostninger. Det er dog helt op til dig at afgøre, hvordan du vil køre sagen videre i sådanne tilfælde.

Når hele sagen er afsluttet, vil du modtage en regning, og dit tilgodehavende fra den ubetalte faktura vil blive indbetalt på din konto.

Men skulle det ske, at det ikke lykkes at inddrage gælden, er det gode ved det hele, at du aldrig skal betale en krone, med mindre det er lykkedes for inkassobureauet at inddrage gælden – dog undtagen i de tilfælde hvor du aktivt har valgt ydelser med ekstraomkostninger.

Effektiv og billig inkasso

Ved at vælge et professionelt inkassobureau bliver inddragelsen af gæld først og fremmest mere effektiv, så du i de fleste tilfælde kan have dit tilgodehavende inden for kort tid.

Desuden er det også en billig løsning at vælge et professionelt inkassobureau, da det hele foregår effektiv, og da du ikke selv skal bruge ressourcer i din virksomhed.