Kreativitet er ikke altid noget, man bliver født med. Heldigvis er det ikke umuligt at træne og forøge sin egen kreativitet. Der er nemlig utroligt mange fordele ved at være mere kreativt anlagt. Her får du således et par tips til at blive mere kreativ.

Leg med billedkunsten

Det er naturligt at forbinde kreativitet med billedkunsten. Du kan således forsøge at blive mere kreativ ved at eksperimentere med blandt andet maling, tegninger eller kollager. Billedkunsten sætter ingen grænser, så det handler bare om at finde ud af, hvad du godt vil lave.

Du kan også vælge at tage et kursus i billedkunst. Det kan også være et mere specifikt kursus, hvor du for eksempel kun lærer at male.

Læs nyheder

Det kan også hjælpe dig med at blive mere kreativ, hvis du læser nyhederne. Nyheder kan nemlig hjælpe dig med at få et bedre indblik i den verden, som du befinder dig i, og det kan være super fordelagtigt, når du skal generere diverse ideer. Du kan se et eksempel på en nyhedsside her.

Vær mere nysgerrig

Hvis du gerne vil være mere kreativ, så skal du være mere nysgerrig. Du skal være ivrig efter at lære mere om vidt forskellige emner. Så stil spørgsmål til alt det, der falder dig ind, eller tag ud og undersøg forskellige dele af landet.

Find din indre fotograf frem

Du kan også forsøge dig med fotografi, når du gerne vil styrke dine kreative kompetencer. Du kan således øve dig i at tage billeder af forskellige ting. Hermed kan du lære dig selv om ting såsom vinkler, lysopsætning og redigering.

Sig ”ja” mere end ”nej”

En helt basal ting som du kan øve dig i, er at blive bedre til at sige ”ja”. Hermed kan du komme til at opleve meget mere i din hverdag, og du sørger for at udfordre dig selv.