Selvfølgelig er nogle mennesker født mere kreative end andre. Der er ingen grund til at lade som om, at alle har den samme sans for de kreative ting. Det betyder dog ikke, at man ikke sagtens kan træne sine kreative sanser. Lad os starte med et lille eksempel.

Måske vil man rigtig gerne have gjort noget ved hjemmet. Man har brug for nogle nye farver, og man vil have hjælp til at bygge en altan. Her vil nogle ringe til et firma, som ordner det. Andre vil dog tage firmaet med på idéerne. Man vil fortælle om, hvad man ønsker sig. Man vil måske endda sige, at man gerne vil inspireres. Der er altså brug for, at man også selv lige gør et eller andet aktivt, hvis man gerne vil være mere kreativ.

Træn på arbejdet

Har du et ønske om at være mere kreativ? Vil du gerne udvikle dig, så du faktisk kan bruge det aktivt? Så skal du selvfølgelig også tænke på, at arbejdet er det perfekte træningssted. Det er her, du har en masse muligheder for at prøve dine idéer af. Det gælder stort set uanset, hvilket arbejde du har.

Lad os eksempelvis sige, at du er lærer. Her vil der, uanset elevernes alder, være mulighed for at tænke kreativt. Det kan være i læringsprocesser, hvor man kommer op med nogle nye lege eller idéer.

Hvis du arbejder på et kontor ved et skrivebord, synes du måske, det virker svært. Det behøver dog slet ikke være så bøvlet, som du måske lige synes, det kan lyde til. Lad os eksempelvis sige, at du har et arbejde, som er meget firkantet. Du skal udfylde nogle ting, tage telefonen, og der er ikke plads til en masse adspredelse. I så fald skal du naturligvis bare være kreativ i andre sammenhænge. Det kan være i frokostpausen, når I taler om jeres næste medarbejderaktiviteter.

Træn med familien

Det er også oplagt at øve sig i at være kreativ derhjemme. Det er faktisk også noget, familien typisk sætter stor pris på. Det gælder da særligt, hvis man er en af dem, som sjældent kommer med noget nyt på bordet.

Hvis man kan træne kreativiteten med familien, byder de måske også ind med nogle ting. Det kan give en hverdag med lidt mere liv og en masse lyst til at fortsætte. Derfor er der al mulig grund til at være kreativ, når man er derhjemme med familien.