Et år på efterskole kan forandre resten af dit liv. Her møder du nye mennesker og udfordringer, der kan være med til at udvikle dig og din personlighed. Det er en fantastisk måde at komme lidt væk fra hjemmet og gå det mere selvstændige ungdomsliv i mødet. Hvis du har bare den mindste lyst til at komme afsted på efterskole, skal du altså ikke snyde dig for muligheden. Men det efterlader dig selvfølgelig også med et svært valg. For hvilken efterskole skal du egentlig vælge?

Tag på fodboldefterskole

Fodbold er en fantastisk sport, der både er rigtig god for ens kondital men bestemt også styrker sansen for samarbejde med andre. Man kommer ikke særligt langt, hvis ens hold ikke fungerer, og derfor er fodbold en rigtig god måde at træne den gode kommunikation – uanset hvor forskellige man er. Derfor bør du bestemt overveje at tage på fodbold efterskole, hvor du kan lære en masse nyt. Det er en fantastisk måde at få nye venner, der deler ens interesse. Og på en fodbold efterskole vil du garanteret også få et godt forhold til dine trænere på en helt anden måde, end hvis du gik på en normal folkeskole.

Hjemve er helt normalt

Det kan godt føles ret uhyggeligt at forlade ens hjem og familie for at tage af sted til en efterskole, der måske ligger i den modsatte ende af landet. Hjemve er helt normalt og noget, som stort set alle efterskoleelever oplever. Det vigtigste er, at du får talt med nogen om det, så du ikke ender med at sidde alene på dit værelse og være ked af det. Aftal måske med dine forældre, hvornår I skal snakke sammen den første uge, så du har et fast tidspunkt, hvor du kan snakke dem. Det er også en god idé at tage ting med, der minder dig om dit hjem.