Er du typen der hele året ser frem til årets skiferie, og ikke kan vente med at komme ud at mærke suset og nyde den smukke natur?

Er du næsten lige blevet forældre, tænker du måske at det er umuligt at kombinere den årlige skitur med en baby og overvejer derfor at blive hjemme i år. Men faktisk kan det sagtens lade sig gøre at have en lille med på skiferie. 

Det kræver blot lidt ekstra planlægning og at man tager flere afsted sammen, så i skiftevis kan passe på den lille. Derudover skal du være opmærksom på, at turen bliver anderledes end du ellers har været vant til. Til gengæld vil det give nogle helt nye oplevelser, at have en baby eller et lille barn med.

Tænk over destinationen 

Overvejer du at tage den lille med, så tænk over destinationen. En skiferie er naturligvis altid til den kølige side, men nogle steder er det altså bare koldere end andre. Undersøg derfor forinden, hvordan vejret er i de forskellige lande og områder.

Selve skisportsstedet er også vigtigt, og her kan det være en fordel, hvis det er muligt at få barnevognen med op til toppen i en gondollift. Det kan lade sig gøre langt de fleste steder, men undersøg det gerne hjemmefra. Det kan gøre en verden til forskel for ferien, at man har mulighed for at være en del af miljøet ved at sidde på en restaurant eller lignende på toppen, og ikke behøver blive i hytten eller på hotellet.

Det rigtige tøj og overtøj

De små pus bliver hurtigt kolde, og derfor er det selvfølgelig vigtigt at have en masse godt og varmt tøj med. Giv dem gerne flere lag på – dog ikke så mange at de ikke kan bevæge sig. Så falder deres kropstemperatur hurtigere. En heldragt i uld er fantastisk som det inderste lag, og en god, vandtæt og varm flyverdragt som det yderste. Husk også hue, vanter, varme sokker og fodtøj. Pak hellere lidt for meget end for lidt.

Det er sundt at tage din baby med ud og opleve forskellige miljøer, og der går heldigvis ikke mange år, før dit barn er klar til at få et par ski under fødderne og være med på børnebakken.