Vil du gerne tilbringe noget kvalitetstid med dine børn? Hvorfor ikke lave noget kreativt sammen? Kreativitet kan betyde mange forskellige ting, og det er noget, der nemt kan være billigt, og det kan være nemt at skaffe materialerne til. Måske har I allerede alt det, I skal bruge?

Kreativitet er vigtigt

Som voksen får man ikke altid chancen for at være kreativ i sin hverdag, så det kan være rigtig hyggeligt at være kreativ med sine børn. Kreativitet kan som sagt betyde mange forskellige ting, så det gælder bare om at lægge hovederne i blød for at komme på idéer. Hvis I står helt på bar bund, kan I få lidt inspiration i denne artikel. Dog er der mange andre sjove projekter, I kan kaste jer ud i som familie, så I skal ikke være bange for at prøve noget nyt. Hvordan kan I godt lide at være kreative sammen?

Collager

Noget, som er både sjovt og kreativt, er collager. En collage er et kunstværk lavet af flere elementer. Det kan lyde meget fancy, men det er faktisk ret simpelt. Det er nemt at lave selv, da det kan bestå af et stykke papir eller karton, som man limer billeder og citater på. Det kan for eksempel være ting, I har klippet ud af blade og magasiner, eller det kan være noget, I selv har printet. Hvis I har en printer og printerpatroner i hjemmet, åbner det op for mange kreative muligheder. Typisk vil en collage have et emne eller en overskrift, så der løber en rød tråd igennem de udklip, der bliver samlet og limet på papiret. I kan vælge at lave én stor collage som familie, eller måske en collage hver.

Mindebøger

Mindebøger er noget, der kan minde om collager, men som typisk er lidt mere personligt. Mindebøger er, som navnet hentyder, en bog fyldt med minder. Det kan være billeder fra da børnene var små, det kan være en gammel billet fra en forlystelsespark, det kan være en blomst som er blevet presset og tørret fra en fin gåtur, I engang var på. Det kan være mange forskellige små ting, som sammen fortæller en historie om jeres familie. Du kan købe nogle tomme notesbøger, og så kan I begynde at lave hver jeres personlige mindebog.

Maling

Maling er også noget, der altid er sjovt. Træk i tøj, I gerne må spilde maling på, læg avispapir på gulvet som beskyttelse, og begynd at male løs. I kan eventuelt skrive idéer til malerier ned på små lapper af papir, og så kan I hver især trække noget, I skal male. Du kan gøre det ekstra sjovt ved at bestemme, at det skal være fingermaling, eller måske skal I endda prøve at male med jeres tæer.

Hyg jer sammen

Der er mange sjove og kreative projekter, som du kan lave med dine børn. Det vil uden tvivl styrke jeres bånd til hinanden, og med tiden vil det blive til gode minder, som både du og børnene vil sætte pris på.