Har du et ungt menneske boende hjemme, og vil han eller hun gerne snart begynde at gå til fester eller i byen, hvor der skal alkohol indenbords? Så har du faktisk en helt almindelig teenager. Som forælder skal du sikre dig at blive tryg ved at sende dem ud i dette nye univers, så du også kan sove om natten, når de fester.

Snak om alkoholtolerance

Alles alkoholtolerance er forskellig. Et spinkelt og et kraftigt bygget menneske vil ikke have samme tolerance, ligesom der også vil være forskel på høj og lav, gammel og ung og kvinde og mand. Med tiden opbygger man sin egen tolerance. Derfor er det vigtigt at passe på de første par gange, man drikker, fordi det er nyt for kroppen at blive udsat for alkohol. Den snak er det afgørende, at du som forælder tager med din teenager, da de ellers kan blive overrasket og komme til at drikke for meget af ren uvidenhed.

Her på Tønder Netavis kan du bl.a. læse en artikel, der handler om en undersøgelse, der belyser dansk alkoholkultur. Undersøgelsen i artiklen på Tønder Netavis afslører for eksempel tal om blackouts pga. alkohol.

Råd dem til aldrig at være alene

Vil din teenager gerne i byen, fordi de lige er fyldt 18 og endelig har mulighed for det, er det en god idé at minde dem om vigtigheden af aldrig at gå alene rundt i bylivet, når de er beruset. Det er i det hele taget ikke altid lige trygt at gå rundt alene i mørket, selvom man ikke er påvirket af alkohol. Dermed er det kun mere usikkert efter alkoholindtag. Spørg derfor hellere for mange gange end for få, hvem de tager i byen med. Vær desuden sikker på, at de ved, at de altid kan ringe til dig, hvis de vil hentes, eller der sker noget.