Søvnen er essentiel for menneskets funktionalitet. Derfor er det betydeligt og vigtigt at ændre, hvis nogen oplever søvnproblemer uanset graden. Men essentielt for søvnen er en ordentlig seng, der passer til egne behov. Mangler du det, vil du altså gøre ret i at tage ned i nærmeste sengeforretning og afprøve senge.

Sengerammer i mange afskygninger

Rundt om en seng er der ofte en sengeramme, medmindre man har en seng med en boksmadras, der ligger selvstændigt. Sengefabrikken kan tilbyde dig begge dele. En sengeramme kan både være en høj kant i hovedenden, som man kan placere puder opad for at læne sig derpå, når man ligger om aftenen og slapper af med nyheder på telefonen eller en spændende roman. Mange børn har en seng med en sengeramme omkring ¾ af sengen. Dette kan få dem til at føle sig trygge og sikre i deres søvn, uden at det forhindrer dem i at komme ud af sengen på egen hånd. Det system benyttes nemlig kun til spædbørn, der er i fare for at slå sig voldsomt ved at falde ud af sengen. Med en sengeramme, der dækker 75% rundt om sengen, kan der desuden ophænges ting såsom dekorationer eller kasser til legetøj på den ene ende.

Større seng til større mennesker

Yngre børn føler sjældent samme behov for en stor seng at ligge i om natten som unge og voksne. Når man kommer i teenagealderen opstår dette behov, dels fordi man er vokset og dels, fordi man har brug for mere plads at brede sig på. Mange børn sover i fosterstilling, men med alderen bliver sovestillingen mange gang ændret til at være mindre sammenkrummet. Du behøver ikke nødvendigvis at købe en dobbeltseng til din teenagedatter eller -søn. Du kan sagtens nøjes med en halvandenmandsseng. Det vil de fleste teenagere selv udtrykke et ønske om, hvis de har det.