Børn. De er søde, sjove og dejlige. Der er dog en lille ulempe; de sviner. Derfor skal du vælge din næste sofa med omhug. En sofa som er for modtagelig over for skidt og snavs, holder ikke længe med børn omkring. Det skal være en holdbar sofa, som kan klare at få noget snavs og nogle bank. Børn er heller ikke ligeså forsigtige med møblerne, som vi voksne er. De kommer højst sandsynligt til at hoppe i sofaen og kaste med puderne. Hvis din sofa skal stå foran fjernsynet, vil børnene helt sikkert spise deres fredagsslik til Disney sjov. Det er da også fint, lige indtil der ryger chokolade på en hvid stofsofa. En sofa til børnefamilien skal helst også kunne rumme hele familien, og du skal derfor huske at købe en stor nok sofa.

Du kan vælge lædersofaen

En sofa i læder er helt klart et af de bedste valg, du kan finde på markedet. Den kan holde til lidt af hvert. Du skal ikke være bekymret for de pletter, som ellers sætter sig over det hele. Lædersofaens glatte overflade tager ikke imod noget, og du kan derfor tørre snavset af med en våd klud. Læder er også generelt meget holdbart, og vil derfor kunne modstå dine ungers hurlumhej. Hvis sofaen får en kærlig hånd i form af noget pleje og behandling, kan den holde i årevis. Også til dine børns pudekampe og spontane hoppeture. Og skulle uheldet være ude, og du ikke kan få en plet af, kan du prøve at bruge et læderplejesæt. Det vil tage det meste.

Stofsofaer og martindale-tal

Hvis du ikke ønsker en lædersofa, kan du sagtens anskaffe dig en lavet af stof. Her skal du bare holde øje med martindale-tallet, som indikerer, hvor holdbart stoffet er. Til børnefamilier anbefales det, at martindale-tallet ligger på mindst 25.000 og gerne over.