Stod det til os, skulle alle fester afholdt i sommerhalvåret være havefester. Havefesterne har en helt særlig aura omkring sig. Om det er den friske luft eller de lyse nætter, er svært at sige, men den særlige stemning er der i hvert fald.

Er du så heldig, at du skal holde en havefest, har vi gjort en lille del af arbejdet for dig. Vi har nemlig fundet frem til nogle gode punkter, som du skal huske, når du gør haven klar til den store fest. Idéerne er forskellige, men kan du blot tage nogle af idéerne med herfra, er vi glade.

God arbejdslyst – og rigtig god fest!

Det overdækkede område

I og med at vi befinder os i Danmark, så kan du næsten ikke tale om havefest uden også at tale om et eller flere overdækkede områder – både i tilfælde af regn, men også i tilfælde af at festen bliver ved, til duggen falder. Der er naturligvis mange måder at løse det problem på. Du kan enten investere i eller leje et telt, som I kan opholde jer i, hvis der skulle være behov for det. Det kunne også være, at du i forvejen har en overdækket del af haven, der med fordel kunne tages i brug.

Har du eksempelvis en overdækket terrasse, der har set bedre dage, kan du rent faktisk nemt, hurtigt og billigt give den et helt nyt liv – blandt andet med nye trapezplader. Trapezplader fungerer som selve loftet, og det er nogle gange dem, som kan se rigtig trætte ud, hvis der ikke er blevet gjort noget ved dem i de seneste 30 år. Får du dem udskiftet op til din havefest – eventuelt i en lys og transparent model – så vil du blive overrasket over effekten.

Ukrudt, blomster og græs

Vælger du haven som kulisse til din fest, skal den naturligvis også se pæn og ordentlig ud. Sørg for at sætte rigeligt med tid af inden festen til at fjerne ukrudt på de mest iøjnefaldende steder, slå græs, og hvis der ikke i forvejen er smukke blomster, der blomstrer på festtidspunktet, kan du med stor fordel plante et par nye blomster ud. Der er næsten ikke noget bedre pynt end blomster. Ligesom du garanteret ville vaske gulv inden gæsternes ankomst, hvis festen skulle holdes indenfor, kan du også give træterrassen en tur med olie eller sørge for, at stenterrassen er fri for ukrudt mellem fliserne.

Pynt

Apropos pynt. Blomster er smukke og pynter, men til en havefest skal der i vores optik altså lidt mere til. Hvis der er noget, der skriger fest, så er det i høj grad balloner. Den tid, hvor balloner kun var de små runde, du selv pustede op, er for længst forbi. I dag kan du få balloner i alverdens afskygninger – både med bogstaver, tal, dyr, med og uden helium, med og uden konfetti og meget mere. Med det store udvalg, du finder ved at følge linket, behøver du nærmest ikke andet pynt.