I Danmark er der i dag en vis hype over, at alle og enhver skal tage en lang akademisk uddannelse. Og selvom det da også er en del af samfundets ambitioner, at flere skal have længere videregående uddannelser, er det faktisk blevet så populært, at selvsamme strategi ikke længere er helt så ønskværdig.

For når så mange unge danskere vælger de længere akademiske uddannelser, betyder det samtidig, at der er færre, der vælger en af de mere praktiske uddannelser, som tidligere har været overrepræsenteret. I artiklen her kigger vi ind i tre uddannelser, hvis faglighed ikke er tillært gennem bøger, der er flere hundrede sider lange. Læs med videre – det kunne være, du blev inspireret til at vælge en anden karrierevej.

Skab en karriere i køkkenet

En af de uddannelser, som i den grad lægger op til udvikling og kreativitet, er kokkeuddannelsen. For i stedet for at skulle sidde lange dage på en kontorstol i et indelukket kontorlokale, skal man nemlig bruge sin kreativitet til at kunne udfolde sig i et køkken.

Her får man mulighed for at tænke ud af boksen, og med køkkenknive i hånden har man kun sin egen inspiration at lægge sin lid til. Men det er også en hård uddannelse, der kræver udvikling og snilde, som ikke med samme intensitet kan findes i ret mange andre brancher. Og faktisk kan det være så hårdt og krævende, at mange ikke kan klare det pres, der bliver trukket ned over hovedet på én.

Vælg en aktiv uddannelse og karriere

Er man dog ikke til stillesiddende arbejde, kan man i stedet vælge en karrierevej, der lægger op til en aktiv arbejdsdag og adrenalin i blodet. Her er den mest krævende af disse nok en karriere i sportens verden. Her skal man med sin krop yde hver eneste dag, og man vil altså få pulsen op hver dag, selvom man også arbejder hårdt og er karriereminded.

En aktiv karriere kan dog også være fysisk belastende for både ens psyke og fysik. Og hvis man ikke passer på, kan det også være med til, at man desværre slider sin krop op alt for tidlig. Husk derfor altid at være forberedt på slitage og belastning – og sørg for altid at have en tilstrækkelig first-aid-kit med på arbejde. Så du har sportstape til knæ, belastningsbånd osv. med til at hjælpe, hvis man overbelaster led eller andre kropsdele, der helst hurtigst muligt skal understøttes.

Karrierevalg, der hjælper andre

Er du dog helt vild med ideen om at skulle hjælpe andre, men vil du ikke læse medicin på universitetet – så kan du måske passende undersøge mulighederne for en personlig træner uddannelse. Her har du mulighed for at hjælpe andre videre fra skadesforløb eller bare hjælpe dem i form. Det er en utrolig givende uddannelse, som også i rigtig mange tilfælde medfører, at man passer bedre på sig selv i hverdagen og ikke unødigt medvirker til, at man fysisk eller psykisk belaster sin egen krop og sind.