Både babyshower og barnedåb er en utrolig lykkelig begivenhed, der er gennemsyret af glæde og forventningen om en lille ny baby, som kommer til verden, og to mennesker, der skal til at være forældre.

Det kan også være en stressende tid, og ikke mindst en dyr tid, da der skal indkøbes en masse nye ting til den lille baby. Derfor er babyshower og barnedåb en rigtig god ting. For det første kan man fejre den lille nye baby sammen med venner og familie og få et lille afbræk fra hverdagen. For det andet kan man få en masse nødvendige gaver til den første tid med baby, eller til graviditeten.

Som gæst vil man gerne gøre de nye eller kommende forældre så glade som overhovedet muligt, og derfor skal alt være perfekt på den store dag. En ting er at finde den perfekte gave, noget helt andet er at finde det perfekte kort, der skal vedlægges. Der findes en masse fine færdiglavede købekort, men du kan også kaste dig ud i en kreativ proces og lave kortet selv.

Kortet til babyshower

Et babyshower er oprindeligt en amerikansk tradition, som vi efterhånden har taget mere og mere til os her i Danmark. Et babyshower holdes typisk et par måneder før babyen fødes, og her er det oftest den kommende mors veninder og kvindelige familiemedlemmer, der kommer og fejrer, at den lille ny kommer lige om lidt.

Til et babyshower gives typisk en masse gaver, som bliver brugbare, når babyen kommer til verden, såsom ammepuder, babytæpper, blespande og lignende. En god babyshowergave er noget af det vigtigste, når du inviteres til et babyshower. Når den perfekte gave er fundet, skal der også vedlægges det perfekte kort.

Et hjemmelavet babyshowerkort er langt mere personligt end et kort, du køber i en butik. Når du skal lave et hjemmelavet kort kan du lave det i farverne, der passer til kønnet på barnet, hvis dette er noget du kender til. Du kan også lave det i moderens yndlingsfarver. Du kan dekorere kortet med fine klistermærker, eller du kan kaste dig ud i at tegne noget selv.

Kortet til barnedåb

Når vi inviteres til barnedåb er barnet allerede født. Barnedåben er en stor begivenhed for de nybagte forældre. Når du skal til barnedåb er det også her vigtigt at finde den perfekte barnedåbsgave.

Dette kan være noget fint tøj, en babybog, vippekopper, tallerkner eller noget helt andet. Også til barnedåben skal der medfølge et fint kort til gaven. Her ved I med sikkerhed, om det er en lille dreng eller pige, så derfor kan kortet sagtens laves i de farver, der passer til barnets køn. Du kan tilføje et lille billede af barnet, hvis du har sådan et, og pynte med en lyseblå eller lyserød sløjfe.

I kortet kan du selvfølgelig skrive tillykke og velkommen til verden, men hvis du gerne vil være lidt mere personlig, kan du tilføje et lille digt til kortet. Dette kan enten være et digt, du skriver selv, eller du kan finde et digt, du synes passer godt til de nybagte forældre og den lille nye baby.