Du har måske efterhånden fået oparbejdet dig nogle faste rutiner, når det kommer til haven. Måske er det i marts eller april, tingene for alvor starter. Her begynder du på de samme projekter, som du altid gør. Det fungerer måske også meget fint, men hvorfor ikke prøve noget andet i år?

Man kan sagtens udfolde sin kreativitet i haven. Det gælder sådan set uagtet, hvad man har at gøre med. Om man er vild med perlesten på gangstien, eller om man vil have et springvand. Det handler om at lade fantasien slippe sig lidt løs.

Udnyt din plads

Der er altid ulemper og fordele, uanset hvilket have man har. Selvfølgelig vil de fleste nok sige, at en rigtig stor have giver flest muligheder. Det er også rigtigt, men den kræver måske også en del mere tid. Med en stor have er der flere ting at gøre, og det kræver en stor indsats at holde pæn.

Har man derimod en lille have, er det måske nærmere pladsen, som er problemet. Man vil måske gerne en masse ting, man ikke føler, man har plads til. Her handler det altså om, at man udnytter den plads, man har.

Hvis man har en kæmpestor have, skal man selvfølgelig prøve at udnytte det til at lave en masse forskellige afdelinger. Har man en meget lille have, skal man måske mere prioritere det vigtigste. Det er ikke nødvendigvis negativt, hvis man formår at gøre det hyggeligt og måske også meget intimt.

Nye nuancer

Hvis haven trænger til at blive piftet lidt op, så gør noget ekstra. Det kan være, man er kørt lidt død i det samme look, man efterhånden har haft i mange år. Derfor kan det være forfriskende med noget anderledes. Det er også spændende for gæster at opleve, hvordan tingene ændrer sig.

Først og fremmest bør det dog handle om, at man selv har et ønske om ændringer. Der er ingen grund til at lave for meget om, hvis man faktisk selv er rigtig godt tilfreds, som det er. Det er dog nok de færreste, som ikke vil nyde, hvis haven lige får et ekstra pift.

Det kan eksempelvis være, at man installerer et springvand eller får ordnet det bed, man har tænkt på så længe. Det kan også være, man gerne vil have en sti igennem haven, hvor man vil lægge sine perlesten på en flot måde. Det er dine egne behov, som skal være inspirationen.