Der er altid noget virkelig lækkert over at tage på ferie med sin familie, fordi det er der, alle har mulighed for at slappe af og læne sig tilbage. I har lidt mere tid til at være sammen, fordi der ikke er praktiske ting og sager, der skal ordnes hele tiden. Bilferie er specielt lækkert, fordi I kan tage tingene i jeres eget tempo. Der er ingen flytider, I skal nå. Der er ikke maksimumvægt på jeres bagage. Der er ingen billetter, I skal holde styr på.

Lav et grundigt biltjek

Før en bilferie er det altid en fornuftig idé at foretage et grundigt tjek af din bil. Den plejer måske at køre fint, men kan den også klare en tur på rigtig mange timer? Det er altid bedst at være på den sikre side. Hvis ikke du selv har styr på at kunne tjekke din bil efter, eller du bare gerne vil være ekstra sikker, kan du besøge et værksted i stedet. Når først din bil er tjekket, kan du og din familie køre afsted på ferie uden nogle bekymringer.

Gør turen mere overskuelig for de mindste

Ulempen ved en bilferie er, at det som regel kræver en del flere timers transport sammenlignet med en flyvetur. Det kan godt gøre alle trætte og utålmodige til sidst, men specielt de mindste i familien kan få svært ved at holde modet oppe. Her gælder det om at have noget forskellig underholdning med, der kan holde dem optaget og i gang. Det kan f.eks. være:

  • små brætspil, der er specielt egnet til at kunne spille på farten
  • børnenes yndlingslegetøj hjemme fra værelset
  • små lege, I alle kan lege imens, I kører
  • en iPad med spil, film eller musik på

En iPad kan være en god investering, hvis du vil holde de mindste optaget i længere tid ad gangen. Hvis du gerne vil passe bedst muligt på børnenes iPad, kan du gøre nogle forskellige ting for at sikre den. Den sikreste løsning ville nok være at sikre skærmen med en omgang GlacierTM AR SAFE. Dog kan du i de fleste elektronikforretninger også få almindeligt panserglas, som burde kunne tage de fleste skræmmer. Derudover findes der covers til iPad, der er særligt egnet til børn og dermed ekstra beskyttende.

Hold energiniveauet oppe med snacks

På en længere rejse kan det være nemt at miste modet til sidst, specielt hvis du ikke har spist i lang tid. På en bilferie er det altid en god idé at pakke en køletaske med nogle forskellige snacks og drikkevarer. Der kan nemlig godt være langt mellem rastepladserne med spisemuligheder.

Hav styr på elektronikken

Når I skal finde vej til jeres feriedestination, vil det højst sandsynlig være nødvendigt med en GPS. Hvis I bruger en almindelig GPS, så husk at tjekke op på inden afrejse, at den virker, som den skal. I kan også altid bruge en mobiltelefon, men det kræver, at I kan oplade mobilen i bilen eller medbringer en powerbank.