Det giver en hel masse fede oplevelser og minder, når du er ude og rejse. Du får set en ny del af verden hver gang, og du kan blive klogere på både dig selv, andre kulturer, nye lande m.m. Til gengæld er det ikke gratis at rejse. Det koster noget at få råd til den slags oplevelser. Men alle kan få råd til at rejse, hvis de prioriterer deres penge rigtigt.

Dan et overblik over din økonomi

Før du kan gøre noget ved din økonomi og begynde at prioritere dine penge anderledes, er du nødt til at danne et overblik over, hvordan du bruger dem nu. Det kan du gøre ved at tjekke din bankkonto godt igennem. Du kan kigge et par måneder tilbage og regne ud, hvor mange penge du bruger på de forskellige poster. Du vil helt sikkert blive overrasket over nogle af posterne.

Skær dine dårlige vaner fra

Hvis du har nogle dårlige vaner, der koster dig nogle penge, bør du skære dem helt fra. I hvert fald hvis du prioriterer at få råd til at rejse. Det kan være, at du har en vane med at købe en chokoladebar med hver gang, du er ude og handle. Det kan også være, at du har en endnu dyrere vane såsom rygning.

Det bedste ville selvfølgelig være at skære rygningen helt fra, hvis du vil have råd til at rejse, men ellers kan du skifte cigaretterne ud med en e-cigaret, som er en lidt billigere løsning i længden.

Tjek alle dine abonnementer igennem

Når du danner et overblik over din økonomi, støder du sikkert også på nogle forskellige abonnementer, som du betaler til hver måned. I dag kan du nemlig abonnere til stort set alt. Det virker ikke som mange penge, når du hver måned betaler 100 eller 200 kroner til et eller andet abonnement, men det er den slags penge, der løber hurtigt op.

Hvis du sorterer ud i dine abonnementer, kan du i stedet begynde at bruge pengene på at spare op til en rejse i stedet. Du har sikkert nogle abonnementer, som du ikke engang bruger, men stadig betaler til. Derfor er det generelt en god idé at være opmærksom og tjekke din konto jævnligt, så du bliver mere bevidst om, hvad du bruger dine penge på.

Lav en opsparing til dine rejsepenge

Det er fint at spare en masse penge, men hvis de penge så bare går til alt muligt andet, så nytter det ikke meget. Derfor kan du vælge at lave en specifik opsparing til dine rejsepenge. Hvis du har en specifik opsparing, vil du nemlig blive mere motiveret til at sætte penge derind.

Desuden kan du vælge at gøre sådan, at hver gang du ved, at du har sparet nogle penge, kan du sætte den sparede sum ind på din opsparing i stedet. På den måde bør du faktisk ikke kunne mærke de store forandringer i din økonomi, men du får samtidig råd til at rejse.