Området omkring Vejle byder på natur, der er et besøg værd. Og det gælder uanset, om du er mest til vandre- eller cykelture. Ved Vejle finder du nemlig både fjordlandskaber, søer, vådområder, skove, plantager, dybe dale, unikke egekrat og hedeområder. Og ønsker du at lære meget mere om netop disse skønne naturområder ved Vejle, så se her.

 

Danmarks smukkeste og dybeste dal

Og skulle du være i tvivl om, HVOR speciel naturen ved Vejle er, så kan vi fortælle, at du ved byen blandt andet finder Danmarks dybeste og smukkeste dal, nemlig Grejsdalen. Det er den dal, der strækker sig fra Grejs til Vejle og som på dramatisk vis blev skabt tilbage under den sidste istid. Tag på vandretur på den yderst populære Grejsdalssti, der strækker sig langs dalens stejle bakkeskrænter.

 

Vandr gennem det kuperede terræn i Munkebjergskoven

Et andet naturvidunder, du finder ved Vejle, er Munkebjergskoven. En skov med stejle skrænter og kuperet landskab, der befinder sig på sydsiden af Vejle Fjord. Tager du på en vandretur i bakkerne, bliver du belønnet med en naturoplevelse uden lige. Du kan blandt andet gå de 218 lange trin op til Munkebjerg Hotel, men du kan også medbringe din mountainbike og tage en tur på de fine stier.

 

Sig hej til hjortene i Dyrehaven

Sidst, men absolut ikke mindst, kan du besøge Nørreskoven med Dyrehaven, der er beliggende på nordsiden af Vejle Fjord. Faktisk er dette nok én af områdets mest besøgte skove – og med god grund. Det er en skov, der byder dig velkommen med sin afvekslende natur med store bøgetræer. Her kan du nyde en lang række oplevelser i det fri – for eksempel en rolig slentretur i Dyrehaven med de søde hjorte. Uanset, hvad du er mest til, så tilbyder Vejle helt sikker et område, der falder lige i din smag.