Er I netop blevet forældre til jeres første barn, eller er det måske et år eller to siden? Så ved I, at det kræver meget at have børn. Først og fremmest er der alt det praktiske med at sørge for, at de spiser og sover det, de skal. Det går meget af den første tid med. Men når den tid er ovre, så melder der sig en om nogen endnu mere udfordrende tid. Så er det nemlig tid til, at I skal opdrage jeres barn. Og det er nemmere sagt end gjort. Der er mange både gode og dårlige måder at opdrage et barn på, og det kan være nervepirrende at tænke på, om man vælger den rigtige vej eller metode. Grundlæggende handler det jo om, at barnet skal få nogle gode værdier og vaner ind under huden. Men der er også andre aspekter af børneopdragelse. Og det er blandt andet at sørge for, at barnet kan få lov til at udtrykke sig og udvikle sig. Og her spiller kreativitet en rigtig stor rolle. Det er alfa og omega, at jeres barn vokser op i nogle rammer, der opildner kreativitet og udfoldelse. Det er på alle måder gavnligt for barnet. Men er I ikke selv de største kreative vidundere? Så har I måske lidt svært ved at vide, hvordan I lige får sat disse rammer op. Derfor er vi der selvfølgelig til for at hjælpe jer. Her kommer en kort og forhåbentlig brugbar liste over en række faktorer, I skal tage i mente, når I vil sørge for at etablere de rette kreative rammer for jeres barn.

Legetøjet

Legetøj er et materialistisk objekt, der fylder utrolig meget for barnets tidlige underholdning og udvikling. Dette legetøj skal altså gerne spille en rolle i at udfordre barnet kreativt. Her er byggelegetøj en god måde at stimulere barnets kreativitet i en tidlig alder. Heldigvis findes der masser af kreativt byggelegetøj. Så det er bare at finde det, der giver mest mening for jer og komme i gang.

Husk at opfordre til kreativitet

Hvis I selv har en mere strømlinet tankegang og en fast måde at gøre tingene på, så er det vigtigt, at I lægger disse vaner til siden og i stedet opfordrer barnet så meget til kreativitet som muligt. Alt efter alder kan dette gøres mange steder. Om det er med maden, legetøjet, jeres interaktion med barnet eller andet. Barnets kreativitet skal stimuleres.

Glem ikke kunstnerisk udtrykkelse

Når det kommer til barnets kreativitet, underholdning og aktiviteter, så glem ikke kunstnerisk udtrykkelse. Sørg for at lade barnet udtrykke sig kunstnerisk tidligt. At male og tegne fungerer genialt her. Men diverse byggeklodser og andre lege kan også gøre tricket.