Det er de færreste, som rent faktisk ikke er klar over, at det er vigtigt at huske at gå til tandlægen. Alligevel findes der mange mennesker, som til tider springer tandlægen over, fordi det passer dårligt eller de ikke synes økonomien er til det. Det er dog ikke gode undskyldninger, da besøget ofte blot har en varighed på omkring 30 minutter, og da prisen for et rutinetjek er reguleret og ikke koster meget mere end 2-300 dkk.

Desuden er det ikke for sjov, man går til tandlægen. Faktisk er der gode grunde til at huske det. Vi har talt med vores lokale tandlæge om det at besøge sin tandlæge, når man har aftale. Besøg tandklinikken her, hvis du selv mangler en god tandlæge omkring Vallensbæk.

Du forebygger

En af de væsentligste årsager til at gå til tandlægen, er at forebygge problemer. Som med alt andet er det bedre at forebygge noget end at skulle behandle det senere. Og har man pludselig gået flere år uden at have besøgt sin tandlæge, kan der opstå problemer med tænderne og tandkædet. Husk på at en simpel rensning af plak, tandsten etc. kan forebygge huller! Desuden har tandlægen mulighed for at give dig konkrete anbefalinger ud fra, hvordan du behandler dine tænder – f.eks. om du skal bruge tandtråd oftere, skære ned på sodavand osv.

Du får den rette behandling

Når man går til tandlægen, kan tandlægen hjælpe de folk, der oplever problemer med f.eks. huller i tænderne, paradentose eller skader på deres tænder. Her er det vigtigt at lytte til kroppen, som med garanti vil ”brokke sig”, hvis der er problemer, da tænderne ofte vil f.eks. stråle ud og kan påføre en person smerter, hovedpine etc.

En vigtig pointe her er, at man kan undgå at problemer fra tandområdet får lov til at sætte sig i resten af kroppen og gøre dig syg. Kan det overhovedet det, tænker du? Ja, betændelse i tandkødet kan f.eks. sprede sig til kroppens organer via blodomløbet. Derfor kan problemer med tænderne påvirke helbredet negativt.