Alkoholmisbrug er en forfærdelig og altopslugende ting. Er du først kommet ind et misbrug, er det rigtig svært at komme ud af, da det pludselig kan være svært at forestille sig et liv uden alkohol. Alkoholen bliver en følgesvend, der kan få dig til at glemme omverdenen og de ting, du måske ikke har lyst til at tænke på. Eller måske holder du blot af den følelse, alkoholen skaber i din krop.

Problemet med alkoholisme er, at du som alkoholiker selv ser disse ting som positive, da du ikke ser alle de negative konsekvenser, de har. Som for eksempel hvor meget det kan ændre din personlighed og opførsel, at du pludselig glemmer omverdenen og bliver ligeglad med den. Men det er derimod disse ting, som de pårørende oplever. Så alkoholmisbrug skaber ikke blot problemer for dig selv som misbruger, men også for de omkringstående.

Få den rette hjælp

At du er kommet til den indsigt, at du har et alkoholmisbrug, er et utroligt flot første skridt i kampen mod misbruget. Det er lige meget, om du har opnået denne indsigt af dig selv eller er blevet hjulpet på vej, for uanset hvad er det rigtig svært at gøre.

Men når du først har indset problemet så sørg for at komme i akut alkoholbehandling med det samme. For jo før du får gjort noget, jo bedre. Ved at vælge at komme i akut alkoholbehandling frem for at prøve at ordne det selv, sørger du for, at du får alt den hjælp, du har brug for. De professionelle har set situationen mange gange før og har derfor de rette redskaber til at hjælpe dig.

Indholdet af en alkoholbehandling

Når du starter på en alkoholbehandling, indeholder den nogle forskellige ting. Den indeholder først og fremmest en afrusning. Men den indeholder også en masse tryghed, empati, motivering og omsorg fra behandlerne. Et behandlingsophold varer typisk 5-6 uger, hvor du er der døgnet rundt, så du ikke kommer til at skulle stå på egne ben, før du er klar til det. Selv når opholdet er slut, er der stadig en masse opfølgende behandling til dig.