Stress er som udgangspunkt helt naturligt. Kortvarigt stress kan faktisk endda være ganske gavnligt, idet det kan gøre os ekstra klar til en udfordring eller mere effektiv. Dog er stress over en længere periode langtfra godt, idet det kan have direkte indflydelse på dit helbred.

I dag ser vi desværre at flere og flere mennesker føler sig stresset. Dette skyldes primært at de lægger mere pres på sig selv end hvad godt er. Herudover er det heller ikke altid nemt at leve op til forventninger fra arbejdsgiver og familie. Har du også selv over en længere periode følt dig stresset, kan du med fordel læse med under her.

Tag kontakt til en stresscoach

Det første som er vigtigt er at du ikke tænker at stressen går over af sig selv. Ofte er du selv nødt til at gøre noget aktivt for at få mere overskud i hverdagen. Her kræves det tit at du får en bedre balance mellem arbejde, familie og venner.

Dette er ikke altid nemt at få hvis du står helt alene med det. Af denne grund kan det være en god ide at få en form for stresscoaching i fx vejle. Du kan læse mere om rådgivning for stress her. Ideen bag rådgivningen er at du skal få nogle værktøjer til at bekæmpe den indre stress mange af os kender til.

Sørg for at stille dig selv realistiske tidsrammer

Noget andet du også kan overveje er hvilke krav du stiller til dig selv. Ofte er en af grundene til at vi føler os stresset, at vi stiller urealistiske krav til os selv.

Her er det vigtigt at du i fremtiden sørger for at være realistisk med din tid. Herudover er det også vigtigt at du får sat tid af til pauser, så det hele ikke bliver hårdt arbejde.