I dag er der så mange hudplejeprodukter på markedet, at det kan være svært at finde ud af, hvor man overhovedet skal begynde. Skal det nu være med eller uden parfume, og hvad er forskellen på serum og peeling? I denne guide kan du få råd og vejledning til, hvordan du kan få sund hud.

Du er unik

Du er unik som menneske, og det er din hud også. Derfor er dine behov ikke nødvendigvis de samme som alle andres. Det gælder om at finde de ting, som virker for dig og så holde fast i dem. På den måde er du sikker på, at din hudplejerutine altid kommer dig til gode.

Hold det enkelt

Der er ingen grund til at have 50 hudplejeprodukter stående i skabet. Du kan sagtens få en fornuftig rutine op at køre med to-tre produkter. Det vigtigste er, at der er styr på kvaliteten, og derfor kan det også godt betale sig at bruge nogle penge for at få de bedste produkter.

Pas på med parfume

Det er selvfølgelig skønt med hudplejeprodukter, der dufter dejligt, men det er en god idé at være lidt opmærksom på indholdet af parfume alligevel. Noget af det kan nemlig være allergifremkaldende og virke irriterende på huden, så det er bedre at holde det naturligt.

Mærkning af hudplejeprodukter

Der er en række mærker, som er gode at være opmærksom på, når du skal ud og købe nye makeup-produkter:

  • EU-blomsten. Dette mærke er din garanti for, at produktet lever op til de regler for sundhed og miljø, der gælder i EU.

  • Svanemærket. Her er der tale om en dansk mærke-orden, og det er faktisk et af de mest krævende miljøcertificeringer i verden. Du kan altså være sikker på, at produktet er et af de mest miljøvenlige på markedet.

  • Den blå krans. Dette mærke kommer fra Astma-Allergi Danmark og sikrer dig, at produktet ikke indeholder unødvendige stoffer, som kan virke allergifremkaldende.

  • NaTrue. Mærket er internationalt og har som mission at promovere økologisk og naturlig kosmetik, så alle kan tage et oplyst valg.

Hudplejeprodukter på internettet

Du kan sagtens købe dine hudplejeprodukter på internettet, og der er masser af gode butikker at vælge imellem. Hvis du er på jagt efter veltestede produkter i høj kvalitet, så er det dog en rigtig god idé at tage et grundigt kig på denne hjemmeside https://www.danishskincare.dk.

Fokuser på antioxidanter

Der er sjældent nogen mirakelkur, hverken når det kommer til acne eller rynker. Men det er alligevel en rigtig god idé at vælge produkter, der indeholder antioxidanter, et stof, som styrker hudens elasticitet og smidighed. Du kan også finde stoffet i forskellige grøntsager.

Husk at rense efter

Der er som sagt mange forskellige hudprodukter at vælge imellem, men det er en rigtig god idé at prioritere ansigtsrens. Det går lynhurtigt, men kan gøre en stor forskel for din huds sundhed. Gør det gerne både morgen og aften, så du er sikker på at få det maksimale ud af produktet.