Du er måske lige kommet ind på arbejdsmarkedet, og så er der mange ting, der føles nye, og mange ting som du slet ikke har erfaringer med. Det kan være svært at finde ud af, om alting er som det skal være på en ny arbejdsplads, hvis du er ung og ikke har meget erfaring. Det kan derfor være vigtigt, at du husker at varetage dine interesser og er opmærksom på, om der sker ting, der ikke er okay. I denne artikel giver dig nogle råd til, hvordan du bedst sikrer dig, at der ikke sker nogle ting, der er over din grænse, og hvad du kan gøre, hvis du oplever det ske.

En fagforening, der varetager dine interesser

En af de muligheder, som du har, er at du ser nærmere på fagforeningerne. Der findes mange fagforeninger, og så skal du blot finde den, der bedst varetager din gruppes interesser. Det kan være en god idé at være meldt ind, fordi du netop som ung måske ikke helt er sikker på, hvor grænserne går, og hvad man skal finde sig i på en arbejdsplads. Der kan man være nemmere at skubbe lidt over grænsen, fordi man også ønsker at imponere, og det kan være sværere at gøre som ny. Her kan en fagforening hjælpe dig, hvis du er usikker på, om noget er over grænsen.

Snak med andre

Det er altid bedst at drøfte det, hvis du føler, at der sker noget, der ikke er i orden. Det er altid en hjælp at snakke med en anden om det, fordi du netop får en andens syn på det samme problem, og så kan det være, at du enten finder ud af, at det virkelig er slemt og ikke noget, som du skal finde dig i.